Alphabet Art Cars

De Vraag

Om meer naamsbekendheid en zichtbaarheid te genereren op de Nederlandse markt werden wij door Alphabet uitgedaagd een concept te ontwikkelen dat breed kon worden ingevuld; van event tot incentives.

OnZE AANPAK

In opdracht van Alphabet creëerden we het concept ‘Alphabet Art Cars’ waarbij de leaseauto van het jaar werd bewerkt naar ontwerp van een kunstenaar.

Voor de eerste editie, waarin de Range Rover Evoque won, werd het ontwerp door de kunstenaar Jean-Paul Marsman gemaakt. De jaren daarna werden respectievelijk de Volvo V40 door Wim Heesakkers voorzien van zijn ontwerp met LED verlichting en ontwierp Donald van Schilt een wrap voor de Mercedes-Benz C-klasse. HAG zorgde voor de ontwerpen van de kunstenaars en de car wraps.

De kwaliteit van de Alphabet Art Car collectie bleef niet onopgemerkt. In samenwerking met het Kröller-Müller Museum realiseerden we de tentoonstelling ‘Art Cars’ in de prachtige beeldentuin van het museum.

ART CAR
Donald van Schilt

THE MAKING OF

Videorapportage van de totstandkoming van de eerste Alphabet Art Car.

Ontulling in het
Kröller Müller Museum

EVENTS & INCENTIVES

Voor Alphabet was de tentoonstelling in het Kröller Müller Museum aanleiding om hun medewerkers, zakenrelaties en leaserijders in een creatieve setting te ontvangen met inspirerende seminars, lezingen en workshops. HAG verzorgde deze expositie en de bijbehorende events volledig: van concept tot uitvoering.
 
Voor goede relaties van Alphabet werd er een gelimiteerde oplage Mont Blanc vulpennen geëtst naar het ontwerp van Jean-Paul Marsman. Deze bijzondere pennen werden cadeau gegeven bij het ondertekenen van grote leasecontracten.
 

Referentie

VergelijkbarE CASES