Land van Plinthos

De Vraag

Bij de in Limburg gevestigde organisatie Plinthos, ontdekken en ontplooien jongeren hun talenten door ervarings- en belevingsgericht te leren. Duurzaam, gezond, leuk en leerzaam. Ze vroegen ons een project te bedenken, vorm te geven en te organiseren om in contact te komen met hun doelgroep, door jongeren te stimuleren, hun talenten te laten ontdekken en deze verder te ontwikkelen.

OnZE AANPAK

Wij bedachten ‘Het Land van Plinthos, de leukste én leerzaamste Limburgse scholencompetitie’. We daagden leerlingen van alle basisscholen in Limburg uit om zich te verdiepen in een aantal belangrijke maatschappelijke thema’s. De basis hiervoor was een spannend verhaal. Een verhaal dat zich weliswaar afspeelt in de toekomst, maar waarin onderwerpen worden aangesneden die in onze huidige samenleving actueel zijn.

De leerlingen gingen aan de slag en uit zo’n 150 inzendingen werden 12 finalisten geselecteerd die hun plannen presenteerden tijdens de grote finaledag, gepresenteerd door niemand minder dan Jan Versteegh. 

HET RESULTAAT

Het resultaat was een spetterende scholencompetitie waarin jongeren een platform kregen om hun stem te laten horen en hun ideeën te presenteren. We hebben fantastische presentaties en plannen voor de toekomst gezien en de jongeren hebben een onvergetelijke dag beleefd. 

Voor Plinthos was het een mooie manier om hun filosofie en werkwijze op de Limburgse scholen kenbaar te maken. Daarnaast is er veel aandacht aan het project besteed in de (regionale) pers. Een project met alleen maar winnaars dus.

VergelijkbarE CASES