De winnaar is Lilian van Daal

| by | Geen categorie | 0 comments:

Voor Volvo Cars Nederland verzorgen wij het project ‘Design Moves Us’. Eén onderdeel hiervan is de Volvo Design Challenge. Vier talentvolle ontwerpers gingen de challenge aan voor de ontwikkeling van een ontwerp dat gebaseerd is op Volvo’s ‘Designed around you’-filosofie. De winnaar ontvangt een stimuleringsprijs van € 10.000.

AMSTERDAM, 2 oktober 2015
Ontwerper Lilian van Daal is de winnaar van de Volvo Design Challenge 2015. Een jury van deskundigen kwam vandaag tot dat besluit in ArtDeli te Amsterdam. Zij toonden zich verrast door het hoge niveau van de inzendingen en zagen in het winnende ontwerp een sprekend voorbeeld van een project met een duidelijke visie waarin actualiteit, vernieuwing en materiaalontwikkeling samenkomen.

In 2014 riep Volvo een jaarlijkse competitie voor designtalent in het leven. Voor de Volvo Design Challenge zijn dit jaar vier jonge ontwerpers in de race. Borre Akkersdijk, Lilian van Daal, Bob Schiller en Jólan van der Wiel ontvingen elk een werkbudget voor de ontwikkeling van een ontwerp dat gebaseerd is op Volvo’s ‘Designed around you’-filosofie. De winnaar ontvangt een stimuleringsprijs van € 10.000.

Shapes of Sweden van Lilian van Daal
De keuze was niet eenvoudig, maar na lang beraad is toch een winnaar gekozen. Lilian van Daal heeft met ‘Shapes of Sweden’ drie actuele ontwikkelingen ineen gevangen: biomimicry (geïnspireerd op natuurfenomenen), 3d-printen en het gebruik van natuurlijke materialen. Uit haar concept spreekt toekomstvisie, maar ook een duidelijke verbinding met het automerk. Het werk is vernieuwend, esthetisch en biedt perspectief voor de industrie.